Vásárolj kényelmesen

több ezer termékünkből

Szerviz

Garancia időn túl is

Szakértő segítség

Kérdezd munkatársainkat

Biztonságos vásárlás

SSL titkosítással

A hét őrült akciója

Kihagyhatatlan ajánlat már csak:

DigitalWeb Blog

Kápráztasd el vendégeidet! A tökéletes kerti parti receptje

2017.07.07 11:41
Kápráztasd el vendégeidet! A tökéletes kerti parti receptje

Egy forró júliusi szombaton mi is lehet jobb, mint fejest ugrani a kerti medence hűsítő vizébe barátainkkal, majd a napozóágyon száradva frissen készült csirke szárnyat ropogtatni?

Egy forró júliusi szombaton mi is lehet jobb, mint fejest ugrani a kerti medence hűsítő vizébe barátainkkal, majd a napozóágyon száradva frissen készült csirke szárnyat ropogtatni?

Egy nyár, kerti sütögetés nélkül olyan, mint a tél karácsony nélkül. Azok, akik lakásban élnek ez esetben mindenképpen szerencsés helyzetben vannak, ugyanis elég csak részt venniük a sütögetés élvezetes eseményén. Ha a te ingatlanodhoz azonban tartozik egy szép tágas kert is, a grillparti házigazdája cím téged illet majd, annak minden előnyével és hátrányával együtt.

Azonban ne búsulj! A lehető legjobb cikket olvasod, ha nem tudod pontosan mivel és, hogyan érdemes készülni egy kerti parti szervezőjeként. Ha a házigazda nemes szerepét vállaltad magadra a következő kerti barbeque során, a következő néhány tipp jelentősen megkönnyíti majd életedet.

Kösd hát fel kedvenc grillkötényed és induljon a kerti kaland!

Ne bonyolítsd túl a meghívásokat

Bár a kézzel készített, selyemszállal körbefűzött meghívók nagy gondosságról és rengeteg szabadidőről tesznek tanúbizonyságot, mi a DigitalWebnél azon az állásponton vagyunk, hogy időd nagy részét inkább a parti érdemi előkészületeivel töltsd. Egy jól átgondolt, kedvesen és szellemesen megírt köremailnél, vagy, a közösségi média hívei számára, Facebook eseménynél nincs is többre szükség.

A meghívóban írj le mindent, mire számíthatnak majd és, hogy mit ne hozzanak magukkal (a hűtő roskadásig van gyöngyöző sörökkel, úgyhogy nem kérünk több alkoholt) és azt se felejtsd ki, hogy mire van szükséged tőlük.

Senki sem szeret üres kézzel érkezni egy vendégségbe, ha pedig már hoznak valamit, tehetsz róla, hogy azzal készüljenek, amire a bulinak valóban szüksége lesz. Sütemény, társasjáték, saláta, esetleg egy üveggel abból az erdélyi ágyasból?

Könnyítsd meg saját dolgodat!

Készülj időben és készülj fel mindenre

Egy kerti mulatság első és legfontosabb összetevője az étel. Ha az nincs meg, vagy nem úgy sikerül, ahogy azt vártuk, hiába bármilyen tervezés, az összejövetel egy rendelt pizzával sajnos sokat veszít hangulatából és értékéből. Ha minden eshetőségre felkészülsz azonban, nem érhetnek meglepetések az esemény napján. Az étkezés terén legalábbis biztosan nem.

Először is azt kell eldöntened, hogy a két legnépszerűbb kerti ételkészítés közül melyik lesz a te stílusod.

Bográcsozás

kerti bogracsozas

A magyar hagyományokhoz igazodva, egy kiadós bográcsgulyással, vagy marhapörkölttel biztosan megalapozzuk a buli hangulatot. Először is válaszd ki a tökéletes bográcsreceptet! Mi húsevőknek a vörösboros marhapörköltöt, egy könnyed gulyáslevest, vagy a klasszikus hortobágyi slambucot ajánljuk.

Ha vegetáriánus vendégekre számítasz akkor se aggódj, tökéletes megoldás lehet egy kiadós lóbableves (szigorúan lóhús nélkül), klasszikus lebbencsleves, vagy esetleg egy zseniálisan formabontó, mégis tradícionális magyaros zöldségpörkölt.

A hozzávalókat a nagy esemény reggelén érdemes előkészíteni: felaprítani, dinsztelni. Ha pedig nem szeretnéd vendégeidet beavatni a fergeteges bogrács trükkjeidbe, akár előre is elkészítheted a teljes főfogást, hogy a partin több idő jusson twisterezésre.

Ha azonban kertedben nincs kialakított tűzrakóhely, vagy nem tudsz elegendő tűzifához jutni, vendégeid között pedig vegánok és húsimádók egyaránt képviseltetik magukat, a legjobb döntés beizzítani azt a grillsütőt.

Grillezés

Ha grillezésre adod a fejed, minden ízlést egyszerre ki tudsz elégíteni. Javasoljuk, hogy minél több fajta húsra is ruházz be és ne feledkezz meg a vegetáriánusokról sem. Készülhetsz grillezhető zöldségekkel és a mindig megbízható grillsajttal. Grillzöldségként padlizsánt, cukkinit, hagymát, gombát és burgonyát ajánlunk. A töltött csiperkétől kezdve, a grillnyársakig rengeteg fajta különlegességet összeállíthatsz, ami könnyen elcsábítja majd a legelhivatottabb „ragadozókat” is.

A húsokat és az olyan zöldségeket, mint a tök, vagy a cukkini, érdemes előző nap bepácolni és a hűtőben tárolni, hogy garantáljuk az ellenállhatatlan ízeket.

 

Azok az italok

Egy kerti partin felszolgált italok sokban függnek a vendégsereg korától és ízlésétől, de egy minden alkalommal sikeres receptúrát ez esetben is tudunk ajánlani.

Egy nagy pohár hűsítő koktél minden kerti bulit képes feldobni. Mi azt javasoljuk, hogy először állíts össze egy alkoholmentes koktélt, amit kedv szerint fel lehet turbózni vodkával, vagy egy kis brandyvel a hangulat felpezsdítéséhez. Ne feledkezz meg a jégkockákról sem! Sőt, ha igazán ki akarsz tenni magadért, jégkocka készítődben citromszeleteket is lefagyaszthatsz, hogy ne vizezd fel az italt.

A jéghideg sörök természetesen a grillpartik alapját képezik, így érdemes, vagy egy csappal ellátott sörhordóra, vagy egy jó adag üveges sörre beruházni. Ezeket egy dekoratív, jéggel feltöltött fém vödörben akár az asztalnál is tárolhatod, hogy ne kelljen folyamatosan a hűtőhöz rohangálni.

Rossz idő esetére

Sajnos velünk is megtörtént már, hogy a hetekkel korábban betervezett baráti sütögetést Murphy az időjárás bevonásával meggátolni igyekezett. Esős idő esetén azonban nem érdemes lefújni egy vendégséget sem, sőt, még a sütögetést se feltétlenül.

A kerti parti felét sajnos mindenképpen kénytelen leszel elhagyni egy viharnapon, a másik felével azonban csodákat művelhetsz, ha rendesen felkészültél egy B tervvel is. (és persze, ha otthonod is felkészült a vendégsereg fogadására) Egy elektromos grillel a konyhában, vagy a nappaliban is megteremtheted a tökéletes kerti parti hangulatot. Az olyan sütők, mint a Clatronik állványos grillje, teraszon, kertben és lakásban is remekül szerepelnek, lábaik segítségével pedig az autentikus grillezés élményét hozzák magukkal, izzó szenek és füst nélkül.

A buli hangulat megalapozása

kerti jatek

Egy valamirevaló kerti partinak a felhőtlen hangulatról is gondoskodnia kell és, mint az élet oly sok területén a megfelelő terápia ez esetben is, … a zene! Egy nyári hangulatú dalokkal telített változatos zenei válogatással a pozitív atmoszféra garantált.

Csavard le a fűnyíró hosszabbítóját és telepítsd ki a hifit a nappaliból, a veszélyzónáktól biztonságos távolságra. Ha pedig nem szeretsz kábelekkel bíbelődni, egy egyszerű boombox is remekül képes megállni a helyét. Ha a tökéletes hangrendszert keresed, weboldalunk hifi, vagy hangfal részlegén biztosan találsz majd kedvedre valót.

Az igazi bulihangulat megalapozásához és csapatépítés szempontjából tökéletes megoldás lehet egy közös kerti játék szervezése a vacsora előtt.

Az olyan egyszerű játékok, mint a pétanque, a frizbi, vagy a karikadobáló minden korosztály számára szórakoztatóak és a rombolásra is kevesebb esély van velük, mint egy focibajnoksággal a grillsütő közelében. Ha azonban nem tartasz otthon kerti játékokat, néhány vízzel újratöltött flakonnal és egy keményebb labdával tökéletes tekepályát állíthatsz fel a kertben, vagy, ha a B terv lép elő, akár a nappaliban is.

Ha van néhány parti tipped amit nálunk nem olvastál, de megosztanál másokkal is, semmiképp ne tartsd vissza!
A kommentek közt örömmel várunk minden izgalmas kiegészítést.

képek: https://yannicktheodore.com