Vásárolj kényelmesen

több ezer termékünkből

Szerviz

Garancia időn túl is

Szakértő segítség

Kérdezd munkatársainkat

Biztonságos vásárlás

SSL titkosítással

A hét őrült akciója

Kihagyhatatlan ajánlat már csak:

DigitalWeb Blog

Hogyan válaszd ki a számodra tökéletes laptopot

2017.07.03 15:33
Hogyan válaszd ki a számodra tökéletes laptopot

A szakmában megannyiszor szembesülünk ezzel a mondattal, melyre szintúgy csak kérdéssel lehet felelni. Írásunkkal igyekszünk egy átlátható, könnyed útmutatót biztosítani a megfelelő eszköz kiválasztásához.

A szakmában megannyiszor szembesülünk ezzel a mondattal, melyre szintúgy csak kérdéssel lehet felelni. Írásunkkal igyekszünk egy átlátható, könnyed útmutatót biztosítani a megfelelő eszköz kiválasztásához.

Kezdjük is a legkézenfekvőbb kérdéssel:

Miért érdemes laptopot vásárolnod?

Az asztali számítógépekkel szemben a laptopok legfontosabb és legszembetűnőbb előnye a súly és a helykihasználás. Egy laptop vásárlásán tehát elsősorban akkor érdemes elgondolkozni, ha egy könnyen kezelhető és szállítható, kompakt eszközre van szükségünk, mely mégis képes mindarra, amire nagyobb testvére is.

Az előnyök mellett természetesen a hátrányok sem maradhatnak el, egy laptop ugyanis legtöbb esetben jelentősen költségesebb egy hasonló teljesítményű asztali gépnél. Szerencsére azonban ugyanúgy van megoldásunk azok számára, akik nem szeretnének nagyobb összegeket áldozni egy ilyen beruházásra és azoknak is, akik hajlandóak mélyebbre nyúlni pénztárcájukban a megfelelő minőségért.

Itt jön képbe következő kérdésünk:

Mire szeretnéd használni laptopodat?

Megannyi különböző árkategória és specifikáció közül választhatunk manapság, amelyek egy laikus számára komoly fejtörést okozhatnak.

Mielőtt dönthetnénk a pontos típusról, a legfontosabb lépés, hogy megtudjuk, mire is szeretnénk elsősorban használni az eszközt. Nézzük hát sorban ajánlásainkat felhasználási szándék szerint.

Iskola

tanulás laptopon

Abban az esetben, ha notebookunkat iskolai munkára vagy általános, otthoni használatra szánjuk, és elsősorban üzenetváltásokra, közösségi oldalak navigálására, szövegszerkesztésre, valamint kikapcsolódásra szeretnénk használni, elegendő lehet egy alacsonyabb kategóriájú, megbízható notebookot választani.

Ezek a „belépő kategóriás” gépek a legtöbb neves gyártó termékei között megtalálhatóak. Amennyiben filmeket, zenéket és képeket is szeretnénk tárolni rajta, érdemes nagyobb, legalább 500GB tárhellyel rendelkező gépet vásárolni. Emellett ajánlatos egy legalább 4GB RAM-al és minimum 1,6 Ghz sebességű Dual-Core processzorral felszerelt laptopot keresni, ha hosszabb időre tervezünk gépünkkel.

Weboldalunk Laptopok és Notebookok kategóriájában számos alacsonyabb árú, de megfelelő teljesítményű gépet találhatsz.

Alkotás

alkotás laptopon

Ha komolyabb grafikai munkákra, video vagy hangszerkesztésre szeretnénk használni számítógépünket, érdemes kicsit mélyebbre nyúlni a zsebünkben. Egy dizájn szoftver, különösen a közkedvelt Adobe termékek, komoly igénybevételnek teszik ki laptopunk hardverét, így nem érdemes a felszereltségen spórolni.

Egy kreatív, vizuális munkára használatos laptop esetében tehát a következő javaslataink vannak: legalább 8GB RAM és egy komolyabb processzor mint az Intel i5 és i7-es szériája, vagy egy AMD A10-es „APU”. Emellett egy minimum 2GB VRAM-mal rendelkező videokártyára is szükség lesz. Ha pedig maximális olvasási sebességre vágysz, SSD meghajtóval ellátott eszközt érdemes választani.

Játék

játék laptopon

Játékosok számára talán a legköltségesebb egy megfelelő laptop vásárlása, a videojátékok piaca ugyanis folyamatosan és megállíthatatlan sebességgel fejlődik.

Ha néhány évre előre is szeretnénk tervezni, érdemes egy újabb megjelenésű, úgynevezett „gamer laptopban” gondolkodni. Ezek az eszközök teljes mértékben a játékosok szolgálatára lettek tervezve, és magas árukat elképesztő teljesítménnyel kompenzálják.

Azok számára tehát, akik a játékpiac legújabb termékeit szeretnék kiélvezni, a következő specifikációkat javasoljuk: minimum 8GB RAM, i7-es, AMD A10 vagy A12 szériájú processzor, az elengedhetetlen videokártya pedig legalább 2, de jobb esetben 4GB memóriával kell, hogy rendelkezzen a tökéletes játékélményhez.

Munka

munka laptopon

Amennyiben egy munkahelyi, irodai notebookra van szükségünk, a legfontosabb tulajdonság, amit szem előtt kell tartani, az eszköz teljesítménye és élettartama. Ha munkád során sokat utazol, a súly és az üzemidő is fontos szempont.

Ebben az esetben, a költségfaktort is figyelembe véve, a legjobb döntés egy jó minőségű, megkímélt és mindenekelőtt garanciális használt laptop lehet. A rendszeres és hosszú távú igénybevétel mindenképpen egy megbízható és strapabíró gépet követel, amelyek újonnan rendkívül költségesek lehetnek.

Webshopunk folyamatosan bővülő használt notebook készletében főképp külföldről importált, szépen megkímélt gépeket találhatsz, melyek komoly teherbírásukról, megbízhatóságukról és nagy teljesítményükről ismerszenek meg. Ráadásul az 1 éves alapvető garancia mellett kiterjesztett garanciát is vállalunk rájuk.

Amint tehát eldöntöttük, hogy mire szeretnénk majd elsősorban használni laptopunkat és pontosan milyen anyagi keret áll rendelkezésünkre, lehetőségeink szépen és könnyen kirajzolódnak. Így már csak a pontos típus kiválasztása van hátra, amit Laptopok és Notebookok könnyedén megtehetsz.

Amennyiben személyes segítségre van szükséged a döntéshozatal előtt, bátran lépj velünk kapcsolatba emailben vagy írj kommentet a cikk alatt!

Képek: https://appempire.comhttp://www.simsrental.plhttps://notebookspec.com