Vásárolj kényelmesen

több ezer termékünkből

Szerviz

Garancia időn túl is

Szakértő segítség

Kérdezd munkatársainkat

Biztonságos vásárlás

SSL titkosítással

A hét őrült akciója

Kihagyhatatlan ajánlat már csak:

DigitalWeb Blog

Mosogatógép tisztítás hatékonyan, 3 egyszerű lépésben [VIDEÓ]

2017.09.11 09:47
Mosogatógép tisztítás hatékonyan, 3 egyszerű lépésben [VIDEÓ]

Az őszi hónapok kezdetén az élet mintha hirtelen felgyorsulna. Annyi feladat zúdul az ember nyakába egyszerre, hogy a (sokszor nem kimondottan) nyugodalmas nyaralások után csak kapkodni tudja a fejét.
A hatalmas pörgés ellenére azonban nem feledkezhetünk meg a mindennapos konyhai feladatokról sem, amelyeknek fontos szereplője a mosogatógép.

Az őszi hónapok kezdetén az élet mintha hirtelen felgyorsulna. Annyi feladat zúdul az ember nyakába egyszerre, hogy a (sokszor nem kimondottan) nyugodalmas nyaralások után csak kapkodni tudja a fejét.
A hatalmas pörgés ellenére azonban nem feledkezhetünk meg a mindennapos konyhai feladatokról sem, amelyeknek fontos szereplője a mosogatógép.

Tisztító funkciója ellenére azonban, ironikusan, mosogatógéped időnként igényli a törődést és a higiéniai kezeléseket. Egy elhanyagolt, piszkos mosogatógép ugyanis kevésbé tisztít, sőt, a lerakódott szennyeződések komoly korróziót és akár az eszköz meghibásodását is okozhatják. Ez meg nem hiányzik senkinek, különösen nem az új szemeszter kezdetén.

Ezeket a problémákat könnyedén megelőzheted háztartási géped időnkénti tisztításával és karbantartásával, ami könnyedebb és gyorsabb folyamat, mint gondolnád.

Félévente egyszer érdemes egy alapos mosogatógép-tisztítási akcióba fogni, ha meg szeretnél bizonyosodni edényeid higiénikus és csillogó mivoltáról.

Nézzük hát, a mosogatógép tisztítás részletes menetét angol nyelvű videókkal illusztrálva és a mi értelmezéseinkkel kísérve!

Első lépés: Kutasd fel és manuálisan tisztítsd a lefolyót, szűrőt!

Először is érdemes a koszgyűjtőhöz, géped szűrőjéhez fordulni, mely akár néhány hónap alatt is komoly adag szennyeződést képes összeszedni. Gondolj csak bele, mi képződhet benne többéves elhanyagoltság során…

A mosogatógép alsó fiókjának eltávolításával hozzájuthatsz a szerkezet szórófejéhez és az alatta megbúvó lefolyóegységhez. A mosogatógépek nagy része rendelkezik szűrővel, azonban nem mindegyik. Ha a fiókot eltávolítva csak mozdíthatatlan elemeket találsz, ugorj nyugodtan a következő lépésre.

Ha azonban egy olyan szűrő berendezéssel találod szembe magad, mint az alábbi videóban, ideje megkezdeni a tisztítást. A szűrőt először is a videó alapján fordítsd el és emeld ki a gépből a szűrőlemezzel együtt. Egy mosogatógép szűrőjében igazán meglepő dolgokat találhatunk, az apró csontoktól és hajcsomóktól kezdve az üvegdarabokig, melyek súlyos eltömődéseket és akár a gép komoly meghibásodását is okozhatják, így érdemes egy alapos tisztításban részesíteni.

A szűrőt tehát távolítsd el és gondosan mosogasd át, majd helyezz vissza mindent a helyére.

Második lépés: Ecetes tisztítás

Kinek van szüksége a divatos, túlárazott tisztítószerekre, amikor van kéznél ellenállhatatlan 20%-os savtartalmú ételecet?
Először is bizonyosodj meg róla, hogy mosogatógéped teljesen kiürítetted, majd egy kisebb edénybe tölts kb. 2 dl ételecetet. A mosogatógépet indítsd el a legerősebb, legforróbb mosási fokozaton és hagyd, hogy a természetes tisztítószer kifejtse hatását az üres mosogatógépben. Ezzel eltünteted a gép falára lerakódott piszkot és a rossz szagokat okozó apró ételmaradékokat.

Harmadik lépés: Szódabikarbónás utókezelés

Az ecetes ciklus végeztével szórj bőséges adag szódabikarbónát a mosogatógép aljára és indíts el egy forró vizes mosást. Ezzel a fennmaradó „makacs szennyeződéseket” is sikeresen likvidálod, és friss, steril illattal helyettesítheted.

Amennyiben három lépcsős módszerünk után is találsz ragaszkodó lerakódásokat mosogatógéped ajtajának gumi karimáján és réseiben, egy használt, szódabikarbónás fogkefével tökéletesen eltüntetheted őket.

Miután mindezzel megvagy, avasd fel újjá született gépedet egy nagy adag mosatlannal, és ámulhatsz is csillogó edényeid látványán!

Amennyiben egy alapos tisztítás már nem segíthet mosogatógépeden és még a szakemberek is lemondtak róla, ne keseredj el!

Oldalunkon kedvező áron értékesítünk új beépíthető mosogatógépeket.

Te mikor takarítottad utoljára mosogatógépedet? Oszd meg velünk (csak őszintén, mi nem ítélkezünk) kommentben!