Vásárolj kényelmesen

több ezer termékünkből

Szerviz

Garancia időn túl is

Szakértő segítség

Kérdezd munkatársainkat

Biztonságos vásárlás

SSL titkosítással

A hét őrült akciója

Kihagyhatatlan ajánlat már csak:

DigitalWeb Blog

Melyik a legjobb epilátor számodra?

2019.06.04 14:45
Melyik a legjobb epilátor számodra?

Vajon mi a különbség a klasszikus és a villanófényes epilátorok között? Melyik a leghatékonyabb és melyik a legfájdalommentesebb?

Hogyan válassz úgy epilátort, hogy a pénztárcádat se terhelje meg? Mi most összegyűjtöttünk Neked néhány jó tanácsot!

 

Vajon mi a különbség a klasszikus és a villanófényes epilátorok között? Melyik a leghatékonyabb és melyik a legfájdalommentesebb?

Hogyan válassz úgy epilátort, hogy a pénztárcádat se terhelje meg? Mi most összegyűjtöttünk Neked néhány jó tanácsot!

 

1. Klasszikus epilátor

A klasszikus epilátor csipeszekkel dolgozik, amik a gyökerüknél ragadják meg a szőrszálakat és a hajhagymákkal együtt tépik ki azokat. Így viszonylag hosszú ideig lehet sima a bőröd (akár 1–3 hétig is, mindez persze alkat függvénye). Ennek a kezelésnek az a hátránya, hogy kellemetlen bőrirritációt okozhat a szőrtelenítés alatt és után.
A bőrirritációtól kizárólag a bőröd megfelelő ápolásával tudsz megszabadulni. Ezen kívül bizonyos készülékek eredeti megoldásokat is tartalmaznak a probléma elmulasztására, ilyen például a beépített masszás vagy hűtés funkció.

 

2. Fotóepilátor

A fotóepilátor működési elve a fényvillanások. Ezek a fényvillanások nemcsak ritkítják a szőrszálak szerkezetét, de a növekedésüket is lelassítják. Így a fotóepilátor rendszeres használata mellett alábbhagy a szőrszálak növekedése, az elengedhetetlen kezelések száma pedig a felére csökken. A fotóepilátornak azonban van még egy pozitív oldala: teljesen fájdalommentes. A fény intenzíven tünteti el a szőrszálakat, nem keletkeznek égési sérülések, hiszen maga a bőr oszlatja szét egyenletesen a fényt. A legfőbb hátránya ennek a módszernek az, hogy számtalan egészségügyi probléma esetén ellenjavallott a használata. Így például a fotóepilátort tilos igénybe venni cukorbetegség, magas vérnyomás vagy bármilyen bőrbetegség esetén, igencsak korlátozottan javasolt továbbá a használata terhesség alatt. Ezen kívül a kezelés előtt egy hónapig és néhány napig utána nem ajánlatos napozni, sötétebb tónusú bőrre egyébként is kevésbé való, mint világosabb bőrre (néhány hasonló esetben egyenesen ellenjavalt). A fotóepilátorokkal kapcsolatos még részletesebb információért fordulj szakemberhez vagy olvasd el a készülékekhez mellékelt tájékoztatót.

 

Lézeres epilátor vs. Fotóepilátor

3. Lézeres epilátor

A lézeres epilátor, amint az a nevéből is látszik, a szőrszálak eltávolításához lézersugarakat használ. A lézer tulajdonsága, hogy energiájának nagy részét elnyelik a szőrszálak, a bőr felmelegedésének mértéke pedig szinte jelentéktelennek mondható. A lézeres epilátor használata sokban hasonlít a fotóepilátor használatához: a folyamat még az érzékeny területeken som okoz kellemetlen érzést, a bőr sima lesz, a szőrszálak pedig a lézernek köszönhetően elvékonyodnak és lelassul a növekedésük. Emellett a lézer hatása jóval intenzívebb, mint az általános fényé. Ez megnöveli a hatékonyságát, így a szőrszálak eltávolításához kevesebb kezelésre van szükség. Másfelől azonban az ellenjavaslatok listája ebben az esetben is meglehetősen hosszú. A várva várt eredmény pedig csak akkor következik be, ha sötétebb a bőr. Bizonyos bőrtípusú emberek (például természetes szőkék) számára az epilálásnak ez a típusa nem való. Ezen kívül lézeres epilátor esetében több kezelésre lesz szükségünk, mint a fotóepilátor esetében, hiszen a lézer hatóköre kisebb.

 

 

Forrás: www.e-katalog.ru
Képek forrása: www.nlc.hu ; www.esztetika.genium-med.hu ; www.retikul.hu ; www.braun.hu ; www.sheek.in.ua