Vásárolj kényelmesen

több ezer termékünkből

Szerviz

Garancia időn túl is

Szakértő segítség

Kérdezd munkatársainkat

Biztonságos vásárlás

SSL titkosítással

A hét őrült akciója

Kihagyhatatlan ajánlat már csak:

DigitalWeb Blog

Lassú a telefonod? Itt a megoldás!

2017.06.19 17:12
Lassú a telefonod? Itt a megoldás!

Lehet, hogy egyetértesz velünk abban, hogy az utóbbi időben egyre gyakrabban hagyatkozunk zsebtechnológiánkra. Sokszor szinte el sem tudjuk képzelni, hogyan tudnánk eljutni egyik helyről a másikra egy okostelefon nélkül, vagy hogyan csillapítanánk hirtelen jött megmagyarázhatatlan információs étvágyunkat a hódok gátépítési szokásairól.

Lehet, hogy egyetértesz velünk abban, hogy az utóbbi időben egyre gyakrabban hagyatkozunk zsebtechnológiánkra. Sokszor szinte el sem tudjuk képzelni, hogyan tudnánk eljutni egyik helyről a másikra egy okostelefon nélkül, vagy hogyan csillapítanánk hirtelen jött megmagyarázhatatlan információs étvágyunkat a hódok gátépítési szokásairól.

A zsebünkben lapuló szerkezetek az összes ilyen kérdésünkre azonnal választ adnak, azonban ők is küzdhetnek problémákkal. Kevés frusztrálóbb dolog van annál, mint mikor azonnali információra van szükséged, de telefonod makacs lassúságból nem hajlandó időben teljesíteni kéréseidet.

Egy lelassult telefon nagyon zavaró tud lenni, de ne aggódj, van megoldás! Összeszedtünk számodra néhány egyszerű módszert, amivel könnyedén lelket lehelhetsz megfáradt készülékedbe.

Indítsd újra a telefont

Sokszor a legegyszerűbb megoldás a legpraktikusabb. Ha huzamosabb ideje nem lett leállítva és rendellenesen lassan viselkedik, próbálkozz meg egy ki és bekapcsolással. Meglepődnél, ha tudnád milyen gyakran oldja meg ez a módszer a problémát.

iPhone farsang

Amennyiben mégsem segített a varázsgomb, evezzünk egy kicsit komolyabb vizekre.

Kapcsold ki a felesleges effekteket és áttűnésekét

A legtöbb okostelefon sok látványos menü animációval dolgozik, melyek, bár vizuálisan megnyerőek lehetnek, funkciójában nem segítik telefonodat, sőt, gyakran vissza is foghatják teljesítményét.

Kivitelezés:

  • iOS (iPhone) rendszer esetében: Általános beállítások > Kisegítő lehetőségek > itt pedig kapcsold be a következőt: Mozgás csökkentése
  • Android rendszer esetében: Beállítások > Egyebek > Fejlesztői beállítások >

Kapcsold ki az automatikus alkalmazás frissítéseket

A legtöbb alkalmazás alapértelmezésben automatikusan frissíti magát, ami praktikus kényelmi megoldás, azonban a telefon teljesítményén ezek a beállítások is csak rontanak.

Érdemes kikapcsolni őket, ha nem szeretnéd, hogy a telefonod állandóan adatforgalmat generáljon, a programok folyamatos frissítés-keresésével. Amennyiben szükséged van rá, manuálisan frissítheted bármely programodat.

Kivitelezés:

  • iOS: Általános beállítások > Alkalmazás frissítés a háttérben Itt kikapcsolhatod azokat a programokat, amik nem szeretnéd, hogy automatikusan frissüljenek, a számodra legfontosabb programoknál pedig bekapcsolva hagyhatod a szolgáltatást.
  • Android: Minden alkalmazás beállításainál kikapcsolhatod azok automatikus frissítését, vagy a Google Áruházban az összes programra vonatkoztatva.

Használj takarító alkalmazást

Egy egyszerű és hasznos módszer lehet telefonod újraélesztésére egy takarító alkalmazás használata. (Természetesen egy vírusirtó mellett. Ha nincs telefonodon vírusirtó, javasoljuk, hogy AZONNAL tölts le egyet!) Sokszor a felesleges fájlok és szükségtelenné vált adatok okozzák telefonod problémáit. Az ezektől való megszabadulásban a legnagyobb segítséget egy megbízható rendszertisztító szolgáltatás segíthet.

Hard reset: teljes formattálás

Egy radikális megoldás arra az esetre, ha semmi más nem segített. Először is gondosan ments le minden adatot telefonodról, amire valaha még szükséged lehet. Ez nagyon fontos, ugyanis amint elvégzed ezt a műveletet, telefonod visszaáll eredeti állapotába, minden személyes adatodtól és általad telepített alkalmazástól megválva.

Lassú iPhone

A jó hír, hogy ezzel szinte biztosan meggyógyul majd telefonod notórius lassúsága. Amennyiben még ez sem segít, érdemes felkeresned szakmai segítséget.

Sajnos a folyamat kivitelezésére nincsen általános szabály. A gyári beállítások visszaállítása minden telefontípusnál változik, így azt javasoljuk, hogy keress rá Youtube-on a telefonod típusára és a „format”, vagy „factory reset” szóra és a kövesd az instrukciókat.

Ne felejtsd, hogy ez a módszer minden adatodat törölni fogja, így mindenképpen mentsd le, vagy szinkronizáld azokat, melyekre később még szükséged lesz!

Kipróbáltad valamelyik módszert és működött, vagy éppen az ellenkezőjét tapasztaltad?
Oszd meg velünk a szokásos helyen!

Képek: http://csa24.blogspot.hu/