Vásárolj kényelmesen

több ezer termékünkből

Szerviz

Garancia időn túl is

Szakértő segítség

Kérdezd munkatársainkat

Biztonságos vásárlás

SSL titkosítással

A hét őrült akciója

Kihagyhatatlan ajánlat már csak:

DigitalWeb Blog

Hogyan válasszak bluetooth hangszórót? – Tippek a döntéshez

2019.03.12 12:45
Hogyan válasszak bluetooth hangszórót? – Tippek a döntéshez

Kicsi, könnyű, praktikus, magukkal vihetjük bárhová, és jól mutat a lakásban is. A bluetooth hangszóró népszerűsége még mindig emelkedő pályán van, sőt egyre több típus kerül forgalomba. Ha épp most készülsz beruházni egy bluetooth hangszóróra, vagy lecserélnéd a régit, íme pár tipp, hogy könnyebb legyen választani.

Ezernyi bluetooth hangszóró közül válogathatunk szín, forma, anyag és méret tekintetében. A
dizájnban nyilván az ízlés dönt, de az még kevés, ha egy bluetooth hangszóró csak tetszik – találd meg
a számodra tökéletest, mutatjuk, hogyan.

Kicsi, könnyű, praktikus, magukkal vihetjük bárhová, és jól mutat a lakásban is. A bluetooth hangszóró népszerűsége még mindig emelkedő pályán van, sőt egyre több típus kerül forgalomba. Ha épp most készülsz beruházni egy bluetooth hangszóróra, vagy lecserélnéd a régit, íme pár tipp, hogy könnyebb legyen választani.

Ezernyi bluetooth hangszóró közül válogathatunk szín, forma, anyag és méret tekintetében. A dizájnban nyilván az ízlés dönt, de az még kevés, ha egy bluetooth hangszóró csak tetszik – találd meg a számodra tökéletest, mutatjuk, hogyan.

Az alappara: a hangzás jó lesz?

Röviden: igen. A legújabb bluetooth hangszórókkal messze jobb minőségű hangzást kapunk, mint a telefon vagy a számítógép saját hangszórójából. Nyilván vannak különbségek (pl. monó-sztereó, illetve a gyártók, márkák között), és ha nagyon kifinomult zenehallgatásról van szó, érdemes lehet kipróbálni több típust is, mielőtt döntesz, de a hétköznapi, hobbi zenehallgatáshoz általában a legegyszerűbb bluetooth hangszórók is megfelelő hangzást produkálnak.

Vízközelbe csak vízállót

Attól függően, hogy hol szeretnéd használni, szempont lehet, hogy vízálló bluetooth hangszórót válassz. Szerencsére már nagyon sok ilyen típus közül válogathatsz, úgyhogy ha zuhanyzás közben szeretsz zenét hallgatni, vagy nyáron kivinnéd magaddal a strandra, esetleg vitorlás kirándulásra készülsz, ne kockáztass, mindenképpen válassz vízálló bluetooth hangszórót.

JBL Xtreme Bluetooth hangszóró

Gondold át, mennyit bírjon egy töltéssel

A tölthető aksi a bluetooth hangszórók hatalmas előnye, és a választásnál igen lényeges szempont lehet. Azt kell mérlegelned, mennyi ideig szeretnéd használni olyan körülmények között, amikor nincs alkalmad feltölteni. Ha csak otthon használod, ez nyilván nem tűnik túl lényegesnek, de például ha gyakran vinnéd magaddal egész napos kirándulásra, kempingezésre, vagy bírnia kéne egy komplett bulit, érdemesebb az akár 10-20 órás üzemidőt garantáló verziókat választani. Ha munkába menet használod az autóban, napi 20-30 perces működés mellett elég sokáig, napokig fogja bírni egy töltéssel egy alapdarab is. Érdemes azt is megnézni, mennyi idő alatt tölthető fel teljesen az akkumulátor. Már válogathatsz gyorstöltésre alkalmas bluetooth hangszórók között is.

A népszerű JBL GO Bluetooth hangszórók első változata

És ha hívnak közben?

Ha a telefonoddal csatlakozol a bluetooth hangszóróhoz, zenét hallgatsz, és közben felhívnak, rengeteg típus automatikusan leállítja a zenét, a hangszóró kihangosítóként kezd üzemelni, vagyis telefonálhatsz is rajta keresztül. Ezt azonban nem mindegyik típus tudja, ezért ha szeretnéd, hogy alkalmas legyen hívások lebonyolítására is a bluetooth hangszóród, mindenképpen ellenőrizd a kiszemelt típusoknál, hogy támogatják-e ezt a funkciót. És persze fordítva, ha csak számítógéphez vagy tablethez csatlakoztatnád, lehet, hogy egyáltalán nem lényeges, hogy tudja ezt is.

Extrák – jó lehet, ha vannak

A bluetooth hangszórók között találunk olyat, ami rádióként is működik, ami wifis, NFC-csatlakozásra képes, vagy ami töltőként is használható, ha vészesen merülne a telefonunk mondjuk. Ezek olyan plusz lehetőségek, amelyek nélkül simán kiélvezhetjük a bluetooth hangszóró előnyeit, de egyes helyzetekben nagyon jól jöhetnek.

Képek forrása: www.askmen.com ; www.jbl.com