Vásárolj kényelmesen

több ezer termékünkből

Szerviz

Garancia időn túl is

Szakértő segítség

Kérdezd munkatársainkat

Biztonságos vásárlás

SSL titkosítással

A hét őrült akciója

Kihagyhatatlan ajánlat már csak:

DigitalWeb Blog

A szomszédok örömére – Hogyan érdemes hifit vásárolni

2017.06.28 12:00
A szomszédok örömére – Hogyan érdemes hifit vásárolni

Ha be szeretnél újítani egy komolyabb otthoni hifi rendszert, de nem tudod hogyan kezdj neki, ne aggódj! Nekünk van néhány ötletünk.

Minden zeneimádó otthonában alapfelszereltség kellene, hogy legyen egy valamire való hangrendszer, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségben és formában hallgatjuk kedvenc zenéinket.

Ha be szeretnél újítani egy komolyabb otthoni hifi rendszert, de nem tudod hogyan kezdj neki, ne aggódj! Nekünk van néhány ötletünk.

Minden zeneimádó otthonában alapfelszereltség kellene, hogy legyen egy valamire való hangrendszer, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségben és formában hallgatjuk kedvenc zenéinket.

Ha a számodra tökéletes hifit szeretnéd összeállítani, a helyzet az, hogy nem lesz könnyű dolgod. Sok mindenre érdemes odafigyelni az otthoni hangtechnika kiépítésénél és rengeteg befolyásoló faktor lehet, így nehéz általános igazságokkal dobálózni. Ennek ellenére, mi bátorkodtunk összeállítani számodra egy rövid kis útmutatót, hogy támpontokat adjunk a kiválasztáshoz.

Kérdések, amiket fel kell tenned magadnak

Első feladatod az lesz, hogy ülj le és kezdd el törni a fejedet egy kicsit. Szóval gondolkozz el rajta, hogy miért is szeretnél hifit vásárolni és mire szeretnéd majd használni. A kedvenc zenéidet hallgatnád rajta napestig, esetleg őrült erejű filmes vagy játékélményekre vágysz? De az is lehet, hogy számítógépedet csatlakoztatnád hangrendszeredre, hogy ötvözd az audiovizuális örömök minden szegmensét.

Miután megtaláltad az elsőszámú felhasználási területet, még mindig ne ugorj fejest a virtuális ajánlatok feneketlen tavába, először a bankszámlád helyzetét érdemes még megvizsgálni. Saját tapasztalatból beszélünk, amikor azt mondjuk, hogy érdemes előre felállított költségvetéssel nekiindulni a hangtechnika vásárlásnak, a termékek erdejében ugyanis hajlamos elveszni a kíváncsi érdeklődő. Egy előre lefektetett anyagi kapaszkodóval, mondhatni korláttal, azonban kijelölünk magunknak egy haladási irányt, ami eligazítja utunkat és leegyszerűsíti, felgyorsítja a válogatás folyamatát.

hifi hangszórók

Mire érdemes figyelni válogatáskor

Az internet segítségével a megfelelő termékek kiválasztása nagyban leegyszerűsödött. Nincs már többé szükség elektronikai szaküzleteket végigjárni és szakértőkkel egyeztetni ahhoz, hogy kiválasszuk a számunkra optimális hifi rendszert. Elég mindössze beütni néhány kulcsszót a keresőbe és böngészni a találatok közt. Néhány dologra azonban érdemes figyelni, mielőtt kiválasztjuk tökéletes hangrendszerünket.

Hangminőség: Az egyik legfontosabb szempont egy hifi esetében természetesen az eszköz hangminősége. A legjobb hangteljesítményű eszközök RMS wattban mért értéke 10W és 20W közé tehető. Ezt az értéket mindenképpen vedd figyelembe az eszköz kiválasztásakor.

Lejátszás formátumai: Egy másik fontos kritérium a lejátszó kompatibilitása különböző hordozókkal és fájlformátumokkal. A CD, CD-R és CD-RW lejátszás mindenképpen fontos feltétel egy hifi esetében. Emellett érdemes figyelned arra is, hogy milyen kiterjesztéseket képes beolvasni leendő lejátszód (MP3, WAV, AAC).

Bluetooth: A távoli lejátszás kényelmét manapság már alapszükségletnek is lehet nevezni. Nagyban megkönnyíti életed, és támogatja (nem létező) lustaságod a Bluetooth technológiával felszerelt hifi rendszer, mely segítségével telefonodról néhány érintéssel tudod indítani kedvenc számaidat hatalmas hangszóróidon.

USB: Szintén hasznos kiegészítő lehet egy USB csatlakozó hifiden. Így könnyedén csatlakozhatod pendriveodat vagy hordozható HDD-det, hogy soha ne kelljen CD-t cserélned.

AUX: Más néven „jack csatlakozó”, mely segítségével össze tudod kötni telefonodat, laptopodat vagy MP3 lejátszódat, és a rajtuk tárolt zenét hifiden játszhatod le.

hifi rendszer

A hifid kiválasztása

Mikor megtaláltad a minden kritériumnak megfelelő hifit, érdemes először megbizonyosodnod, hogy biztosan nem döntesz rosszul. Ha lehetőséged van rá, egy hifiszalonban próbáld ki az eszközt, a személyes tapasztalatnál ugyanis semmi sem működik jobban.

Ha a kiszemelt rendszer nem található meg egy helyi szalonban sem (ami sajnos elég valószínű), akkor érdemes rákeresni a hifi pontos típusára az interneten. Magyar oldalakon ritkábban találhatsz termékteszteket és értékeléseket, ezért érdemes angolul is nézelődni és minél több forrásból tájékozódni.

Ne feledd, csak akkor nyisd ki a pénztárcád, ha megbizonyosodtál róla, hogy döntésedet minden oldalról megtámogattad.

Házimozi otthon

Hogyan helyezd el tökéletes hifi rendszeredet

Miután megvásároltad, már csak meg kell neki találni a helyet a lakásban. A legfontosabb dolog hangrendszered összeállításánál a hangszórók elhelyezése. Lehetőleg fejeddel egyvonalban helyezd őket el, egy több mint 2 hangszóróból álló rendszer esetében pedig a hangszórók egymáshoz kicsit közelebb legyenek, mint hozzád.

Emellett ügyelj rá, hogy minden hangszóró, amennyire lehet, izolálva legyen elhelyezve, hogy megakadályozd a fizikai vagy elektronikai interferenciát.

Amennyiben szakértői segítségre van szükséged, írj nekünk emailt, vagy oszd meg véleményed, tapasztalataidat a kommentek közt!

Ha pedig hifi válogatásunkra vagy kíváncsi, itt megnézheted a teljes választékot: DigitalWeb Hifi részleg

Képek: http://www.harveynorman.com.au