Vásárolj kényelmesen

több ezer termékünkből

Szerviz

Garancia időn túl is

Szakértő segítség

Kérdezd munkatársainkat

Biztonságos vásárlás

SSL titkosítással

A hét őrült akciója

Kihagyhatatlan ajánlat már csak:

DigitalWeb Blog

Erős számítógépet alacsony áron?

2017.06.27 13:18
Erős számítógépet alacsony áron?

A zsebben és táskában hordozható intelligens eszközök világában egyre kevesebben gondolkoznak el nagyméretű számítógépek vásárlásán, pedig gyakran ők jelentik a legjobb megoldást komolyabb munkák elvégzésére. Bár nagyon előnyös tud lenni bizonyos helyzetekben, egy PC beruházásakor sok tényezőre érdemes odafigyelni.

A zsebben és táskában hordozható intelligens eszközök világában egyre kevesebben gondolkoznak el nagyméretű számítógépek vásárlásán, pedig gyakran ők jelentik a legjobb megoldást komolyabb munkák elvégzésére. Bár nagyon előnyös tud lenni bizonyos helyzetekben, egy PC beruházásakor sok tényezőre érdemes odafigyelni.

Vizsgáljuk hát meg, hogyan és miért érdemes számítógépet vásárolni!

Egy személyi számítógép legnagyobb előnye közvetlenül legfőbb hátrányából ered. Ugyanis a hely és energiaigényes gép minden alkatrésze könnyedén cserélhető, így számítógépünket folyamatosan fejleszteni és igény szerint bővíteni tudjuk az eszköz komplett lecserélése helyett.

Kinek ajánljuk?

gyors számítógépEz egy különösen kedvező attribútum, hogyha játékosként vagy vizuális alkotóként folyamatosan lépést szeretnénk tartani a digitális forradalommal, vagy ha munkánk során állandó igénybevételnek kell kitennünk számítógépünket. Ebből a szempontból pedig egy használt PC vásárlása mindenképpen célravezető megoldást kínál. Irodai, munkahelyi felhasználás esetében egy használt asztali gép vásárlásának nagy előnye a gyakran felszerelésként velük járó operációs rendszer. Így a szoftver megvásárlásának komoly költségét megtakarításként könyvelhetjük el.

Előnyei és hátrányai

Számítógép ajánlás

A költséghatékonyság mellett az üzleti célra használt PC-k másik hasznos tulajdonsága a hosszú üzemidő. Ezek a gépek ugyanis, a laptopokkal szemben, szinte fáradhatatlanok. Egy jó hűtési rendszerrel akár napokig is gond nélkül üzemeltethetjük őket, ha energiafogyasztásuk nem jelent problémát. Bővíthetőség szempontjából pedig az asztali számítógép verhetetlen.

A hűtés korszerűsítésével kezdve, a memóriabővítésen át, egészen egy teljes alaplapi cseréig, PC-nken nincs olyan, amit nem változtathatnánk, fejleszthetnénk kedvünkre.

A legkézenfekvőbb ilyen fejlesztést jelentheti egy SSD meghajtó beszerelése, mely segítségével még egy alacsonyabb árkategóriájú, gyengébb számítógép teljesítményén is óriásit tudunk emelni. Manapság már rendkívül kedvező áron hozzá lehet jutni ezekhez az úgynevezett „szilárdtest-meghajtókhoz”, melyek a HDD merevlemezeknél, mozgó alkatrészek hiányában, sokkal gyorsabb és stabilabb teljesítményre képesek. Ezzel az egyszerű bővítéssel pedig töredékére csökkenthetjük gépünk frusztráló betöltési idejét és hatékonyabbá tehetjük programjaink futását.

Hatalmas teljesítmény, kedvező áron

gamer pc

Azok számára pedig, akik egy igazi „erőgépet” szeretnének gazdaságos áron, mindenképpen a használt PC-ket ajánljuk. Az elsősorban nagyobb házzal rendelkező számítógépek bővítésével meglepően alacsony áron építhetünk akár komoly „gamer” PC-ket is, a megfelelő konstrukcióval.

Akik bővítenék PC-jüket, számítástechnika rovatunkban minden szükséges kiegészítőt megtalálnak, hogy gépüket a lehető legmagasabb szintre fejlesszék. Ha kíváncsi vagy a jelenlegi készletre, itt megnézheted.

Az asztali gépek egyszerű alakíthatósága rendkívül kecsegtető lehet, a különböző eszközök egymással való kompatibilitása azonban komoly szaktudást igényel. Egy fejlesztési feladat megkezdése előtt mindenképpen javasoljuk egy szakértő felhasználó vagy szakmabeli felkeresését.

Amennyiben személyes segítségre van szükséged PC bővítéssel kapcsolatban, bátran lépj velünk kapcsolatba emailben, vagy írj kommentet a cikk alatt!

Képek: http://carrington.edu; http://viettimes.vn