Vásárolj kényelmesen

több ezer termékünkből

Szerviz

Garancia időn túl is

Szakértő segítség

Kérdezd munkatársainkat

Biztonságos vásárlás

SSL titkosítással

A hét őrült akciója

Kihagyhatatlan ajánlat már csak:

DigitalWeb Blog

GoPro vagy kínai sportkamera? Mit érdemes választani

2017.07.03 12:50
GoPro vagy kínai sportkamera? Mit érdemes választani

Egy családi nyaralás az Adrián, egy vadvízi evezés Ausztriában, vagy egy sítúra az Alpokban. Egy sportkamerával megörökítheted azokat az élményeidet is, amik a GoPro megjelenése előtt elképzelhetetlenek voltak amatőr videózás szempontjából.

Egy családi nyaralás az Adrián, egy vadvízi evezés Ausztriában, vagy egy sítúra az Alpokban. Egy sportkamerával megörökítheted azokat az élményeidet is, amik a GoPro megjelenése előtt elképzelhetetlenek voltak amatőr videózás szempontjából.

Ezek a kamerák a gyors mozgásokra, szélsőséges természeti viszonyokra és extrém körülményekre lettek tervezve, így tökéletesek mindennemű sporttevékenység rögzítésére. Szereld rá motorod bukósisakjára, vagy a hajó orrára és elképesztő felvételeket kapsz élményeidről. A sportkamerák egyértelmű úttörői, a GoPro termékei kis méretű, nagy felbontású videokamerák, melyek rendkívül magas színvonalú videók elkészítését teszik lehetővé. A színvonalas GoPro-k azonban magas árukkal sok mindenkit elrettentenek a vásárlástól. Az elmúlt néhány évben több keleti cég is felismerte a költséghatékony sportvideózásra született egyre növekvő igényt, megalkotva saját akciókameráikat.

Az egyik legnépszerűbb ilyen kamera a kínai eredetű SJCam, melyet sokan választanak manapság a GoPro drága eszközei helyett.

A kérdés, hogy érdemes-e egy kínai kamerát vásárolni az „eredeti” helyett, spórolás céljából.

Készítettünk számotokra  egy kis összehasonlítást, amelyben szemléltetjük a két cég termékei közti különbségeket és hasonlóságokat, hogy átfogóbb képet kaphassatok a lehetőségekről.

Megjelenés és ár

Gopro vagy SjCam?

Bár nem a legfontosabb attribútum, összehasonlításunkat a két kamera kinézetével kezdjük, ez ugyanis egy tökéletes kiinduló pont szembeállításukhoz.

A GoPro jellegzetes formáit és kialakítását bárhol könnyen felismerjük. Ezt a stílusos, letisztult dizájnt az SJ Cam gond nélkül vette át, így az avatatlan szem számára meglehetősen megnehezítve a két termék közötti különbségtételt. A termékek ára és felszereltsége azonban már kevésbe egységes.

A sportkamerák piacát uraló GoPro termékei a 60 ezer forintos belépő kategóriás GoPro Herotól, egészen az ennek több mint kétszereséért árult 4K felvételre is képes Hero5-ig terjednek, jelentősen magasabb árfekvést képviselve a szolidabb SJ Camnél.

A kínai forgalmazású kamerák 25 és 50 ezer forintos határértéken mozognak és kedvezőbb áraik mellett felszereltségükre sem lehet panasz, ezek a kamerák ugyanis, a GoProval szemben megannyi hasznos kiegészítővel a dobozban érkeznek, így a használatba vételhez nem szükséges további beruházás.

 

Teljesítmény

gopro kézben

A csúcskategóriás SJ Cam termékek teljesítmény szempontjából is komoly konkurenciájává váltak a GoPro sorozatnak. Bár az olyan kamerák, mint a Hero5 nem taszíthatóak le egykönnyen trónjukról, de akik nem szívesen ruháznának be a 140 ezer forintos eszközre, az ár feléért hozzájuthatnak a hasonló színvonalú SJ Cam 5000 termékcsaládhoz. 4k felbontású képeivel, „gyro” stabilizátor funkciójával, wifi kapcsolódási lehetőségével és megannyi kiegészítővel a dobozban, egy tökéletes megoldás azok számára, akik az áron elérhető legmagasabb színvonalú képeket szeretnék készíteni.

De nézzünk egy gyors összevetést azok kedvéért is, akik sportkamerájukat családi nyaralások és extrém kalandok megörökítésére szeretnék csak használni. A belépő kategóriás SJ 4000-et a GoPro hasonló céllal készített, legalacsonyabb árú eszközével, a GoPro Heroval vethetjük össze a teljesítmény szempontjából.

A GoPro alsó kategóriás terméke nem bővelkedik nagy technikai felszereltségben. A kamera éppen ennyi és semmi több, egy kamera, mely 720p és 1080p felvételekre is képes. Felvételeket magas minőségben produkál, azonban több hiányosságot is felróhatunk neki. A mikrofon és külső akkumulátor csatlakozók hiányoznak az eszközről, az USB kimeneten kívül mást nem fogsz tudni kamerára csatlakoztatni. A felvett anyagokat pedig csak egy számítógépre kapcsolva nézheted vissza kijelző hiányában. A GoPronál lemaradt LCD kijelzőt az SJ Cam terméke pótolja, valamint megspékeli egy full HD kamerával és egy 170°-os felvételre képes lencsével is. Emellett az SJ 4000 a már korábban említett megannyi kiegészítővel, többek között vízálló házzal érkezik és bővíthetőség szempontjából sem az utolsó. A kamera másik nagy előnye, hogy a GoProhoz való identikusságából fakadóan, annak kiegészítői tökéletesen kompatibilisek az SJ Cammel és ez persze fordítva is igaz.

Az alábbi videó remekül szemlélteti a GoPro Hero 4 és az SJ Cam 5000X Elite közti teljesítménybeli különbséget

https://youtu.be/viodvS7jO3M?t=13s

Összegzés

A prémium GoPro eszközök, mint a Hero4 vagy a Hero5 továbbra is magasabb színvonalat képviselnek kínai társaiknál. Ha komoly filmes ambíciókkal rendelkezel, és profi felvételeket szeretnél készíteni, mindenképpen érdemes lehet beruházni egy csúcskategóriás GoPro készülékre. Ha azonban hobbi felhasználásra, kalandjaid megörökítésére szeretnéd sportkamerádat használni, tiszta szívből ajánljuk az SJ Cam bármely termékét. Az alacsony ára ellenére meglepően magas színvonalú videókészítésre alkalmas és komoly igénybevételnek is ellenálló kamerák a megvásárlásuk mellett nem igényelnek további beruházást és kiegészítőket, így ideális választás azok számára, akik egy színvonalas akciókamerára vágynak elérhető áron.

Használtál már sportkamerát korábban és van róluk véleményed?

Írd meg a szokásos helyen!

Képek: tudolink.com.br; gokamera.com